mcarterbrown.com  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-13-2012, 11:24 PM   #11 (permalink)
Resurgence
 
docholiday's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Winston Salem, NC

Upon doing some more research, it looks like the Micro's have always a required a bit of a shorter pin. The most shims I can fit are four while being able to seat the valve in the body. Anyone have any experience shaving a ULT pin? I think I'm going to shave the width of one shim off and see if it makes a difference.
docholiday is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 11:47 PM   #12 (permalink)
more gooder
 
dukie's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Kitchener, Ontario

Fan of EMR
CCM Fan
Did you try turning up the velocity? You get the same result if there is not enough pressure to fire the bolt. Pressure on the trigger but nothing happens when you pull it.
__________________
DSGs are in stock
My Feedback
first strike pez dispensers in stock - pm me!
dukie is online now   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 11:54 PM   #13 (permalink)
Resurgence
 
docholiday's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Winston Salem, NC

Quote:
Originally Posted by dukie View Post
Did you try turning up the velocity? You get the same result if there is not enough pressure to fire the bolt. Pressure on the trigger but nothing happens when you pull it.
Yea, unfortunately wasn't that I also shaved down the pin a bit to no avail. I'm out of ideas at this point. C'est la vie.
docholiday is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 12:13 AM   #14 (permalink)
Possible Gun Whore
 
need4reebs's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Phx, AZ

did you try loosening or tightening the thumbscrew to deal with tolerance issues?


have you tried pulling and holding the trigger while airing up your Mag? you dont by chance still have tha valve that came with the marker do ya? swap the valves and see wat happens?


hey it looked like there was a o-ring in where the ULT or on/off goes...can ya check to make sure there isnt a oring in there?

Last edited by need4reebs; 04-14-2012 at 12:28 AM.
need4reebs is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 01:43 AM   #15 (permalink)
Un Tico
 
Join Date: Mar 2008
Location: San Ramon, CA

with the pliers or flat screwdriver, while its aired up push back on the sear to see if that gets it to fire. Also check that there's nothing blocking your air, valve might be starving for it. my rt tore and rebuild so many times. Last thing I checked were the fittings, inside one of.the elbows was a brass air filter.
C_losjoker is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 02:45 AM   #16 (permalink)
Formerly known as DMex
 
Ando's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Glen Burnie, MD.

I posted this on AO.

Your bolt spring is cut (freeze frame between 1:28-1:30 on the vid) and you need a new one. Someone was probably using it for a pump mag of some sort.

Pull the valve apart and manually lube everything. Rule of thumb when receiving a UNK valve. Replace all the orings. That will alleviate so many problems and headaches.
__________________
WTB NOXX Tac1 Springfeed and Javelin Twister Barrel...PM Me!!!

Last edited by Ando; 04-14-2012 at 03:09 AM.
Ando is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 08:26 AM   #17 (permalink)
Resurgence
 
docholiday's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Winston Salem, NC

Alright, so I just got up an I'm back at it. Thanks guys for all the help, I really appreciate it!

So, I thought the spring looked haggard too, but now that you've confirmed it. It didn't have an effect on the problem, but at least I have the proper spring inside of it. I also went ahead and tore down the valve, and don't see anything restricting air flow. The odd part is is that the valve airs up fine, and I feel the sear stiffen up, but it has no effect.

Reebs - No effect on the thumbscrew. Have help the trigger on air up, with no effect. I dropped the classic valve back in and it works fine. And unfortunately there was no extra o-ring blocking the on/off. Thanks for the PM though

Joker - Yep, and I can't make it cycle, removed the grip panels and manually pushing it back doesn't cause the marker to cycle.

Ando - Thanks for the post on AO. I replaced the spring, but it hasn't made an effect either.

Any other ideas?
docholiday is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 11:23 AM   #18 (permalink)
Formerly known as DMex
 
Ando's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Glen Burnie, MD.

Do you have a stock on/off?

Are you able to reset the bolt by manually pushing it back?

Did you try upping the velocity after installing the other spring?

Did you manually lube the marker?

Did you pull and inspect everything in the valve like the reg pin and make sure everything is there and installed correctly?
__________________
WTB NOXX Tac1 Springfeed and Javelin Twister Barrel...PM Me!!!

Last edited by Ando; 04-14-2012 at 11:38 AM.
Ando is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 09:56 PM   #19 (permalink)
Post Whore
 
henchman's Avatar
 
Join Date: Jan 2010

Send it to agd.
henchman is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 02:22 PM   #20 (permalink)
Possible Gun Whore
 
need4reebs's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Phx, AZ

so wat happened dood? did ya get it werkin?
need4reebs is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » Air Gun Designs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC