mcarterbrown.com  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-21-2013, 07:53 PM   #1 (permalink)
MCB Member
 
thaylog's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cali

new to mags and completly lost

I think I’m fairly competent and have found I can fix/work on most basic guns. (spyders, tippmanns, ion, cocker)

I’m new to mags but they seem fairly simple. I picked up a classic mag locally on craigslist and the guy showed me it fired, but it did seem to leak about everywhere possible. The body was beat and overall I knew it would need some work. It was dirt cheap and since it did fire I figured a rebuild kit would get it running and I could start a new project.

Picked up a parts kit, lv 10 kit, body, rail, and got to work. I rebuilt it, replaced all o-rings, lubed it, and followed the lv guide to start to tune it for lv 10 and when I put air in it……NOTHING!

I pull the trigger and nothing happens. I broke it down made sure I put everything back together correctly and tried again with the same result.

If I hold down the trigger (which has pressure) it will make a small “puff of air” sound. Im not sure where to go from here.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Got the new piston and put everything together with the lv7. got it going great @ 280ish fps. Put in the 1.5 carrier and the lv 10 bolt and it worked great. I used the lv7 spring and it was too rough so i went with the mid size spring.

http://s115.photobucket.com/user/jaz...glv10.mp4.html

http://s115.photobucket.com/user/jaz...works.mp4.html

Thanks to everyone here for their help! The community really stepped up and helped out.

Last edited by thaylog; 04-29-2013 at 12:00 AM. Reason: update
thaylog is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:07 PM   #2 (permalink)
mag shooter
 
superman's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Charleston, SC

screw your velocity nut in. the lvl 10 requires more pressure i believe.
__________________
I buy Automags and Parts: if you need cash shoot me a pm

feedback(http://www.mcarterbrown.com/forums/f...-feedback.html)
superman is online now   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:08 PM   #3 (permalink)
Hesperia,ca
 
river031403's Avatar
 
Join Date: Feb 2012

I have a manual pm me address ill mail it off free if you'd like I have no use for it
river031403 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:19 PM   #4 (permalink)
MCB Member
 
thaylog's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cali

ok so i took out the shims put air in it and it started leaking and still dead trigger. Took off air, turned up velocity, put air in it and it shot air out the back like an automatic. Not constant but "puff..puff..puff" and high pressure air, until i cut the air......


*should also note i bought the lv10 used and only have the 0-1.5 carriers
thaylog is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:25 PM   #5 (permalink)
Post Whore
 
Join Date: Oct 2010
Location: Minnesota!

CCM Fan
Put the 1.5 carrier in... Does it leak? If not its possible you need a larger carrier and the one in there is small enough to cause the lvl10 to activate. What's your tank output pressure?
__________________
sQuidvision is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:25 PM   #6 (permalink)
Un Tico
 
Join Date: Mar 2008
Location: San Ramon, CA

Your rod on the sear might not be reaching trigger, try adjust forward. I had same thing, gave the rod couple of turns, shot fine
C_losjoker is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:28 PM   #7 (permalink)
Post Whore
 
Join Date: Oct 2010
Location: Minnesota!

CCM Fan
Did you carbon wrap your body? Is it between the rail & the body?
__________________
sQuidvision is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:28 PM   #8 (permalink)
MCB Member
 
thaylog's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cali

Tried that, whats the risk of it sticking out too far?
thaylog is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:29 PM   #9 (permalink)
MCB Member
 
thaylog's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cali

No the carbon wrap does not interfere with the rail. It stops just before rail
thaylog is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 08:36 PM   #10 (permalink)
Hesperia,ca
 
river031403's Avatar
 
Join Date: Feb 2012

What type of on/off do you have also reg output pressure
river031403 is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » Air Gun Designs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC