mcarterbrown.com  

Ask The Experts You ask the tough questions

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-12-2014, 07:21 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2014

etek 4 weird problem

First post here! Hey I been having some issues with my etek 4 when I fire the marker it barely shoots. Not even all the way forward. I have tried reseting the board. Replaced the exhaust valve and a new battery plus all wires are in the ports any suggestions?
Spray and pray is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 09:41 PM   #2 (permalink)
No Effects, just cooler
 
nofxkid2005's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Vancouver

Ram oring probably, or maybe a loose ram cap...
__________________
->"Behind The Mask" Paintball Documentary<-



Ryan Dupras
-Dealings Feedback-
Proudly Playing For:
Wookie Dicks
Lucha Cabras
nofxkid2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 11:09 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2014

No luck anything else?
Spray and pray is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 11:20 PM   #4 (permalink)
Post Whore
 
Nobody's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: South Jersey

Lube the HPR, ram and check the dwell. Even with a defualt setting, you might have to manually adjust it
__________________
Quote:
Originally Posted by tymcneer View Post
Watching the grass blow in the wind sometimes causes it to shift from red to green to red and keep repeating itself. Makes my acid using friends jealous

Brand New Furious Harnesses for ICD electros
Best place for all things ICD
MCB_feedback
AO_feedback
Nobody is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 11:25 PM   #5 (permalink)
Active Member
 
AngryScottishRocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Al Ain, Abu Dhabi

When's the last time you swapped out all the orings in your gun? Also, are you sure on their exact sizes? Do not use the size guide in the manual since it's not all that accurate. Try to have an oring kit that's pre labeled. Sounds like an oring somewhere is getting hung up. Maybe in the rammer, LPR, or HPR. Swap them all. Good thing to do at least once a year anyway to keep things running well. Worst case scenario, it's the solenoid, but let's not go there yet. Make sure to lube all the HPR and LPR orings with Vaseline like it says in the manual (light and with a qtip!). Also what's your LPR set to? How many shots on your marker? Is it leaking in any way? What started the problem, or did you buy it this way?
__________________
When you are dead, you don't know that you are dead. It's difficult only for others.
It's the same when you're stupid.

Free face painting.....bring yo kidz.......
AngryScottishRocker is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2014, 12:31 AM   #6 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jun 2014

Thanks for all the help but before reading your stuff I went through EVERYTHING and it turns out the ram housing was upside down. ( had a leak their before and fixed the leak apparently I put it upside down) thanks again for the help
Spray and pray is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » Ask The Experts

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC