mcarterbrown.com  

Brass Eagle Brass Eagle owners can hang out here

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-29-2013, 12:18 AM   #1 (permalink)
Evil Omen Techmaster
 
Join Date: Nov 2010

Rainmaker is not leaking but not firing.

Alright, I got my rainmaker to air up without any leaks, but when I go to fire it it pops, the bolt slides forward a little and then slowly moves back. What's up? What do I need to do?
__________________
I Fix Evil Omen's For Free.

Quote:
Originally Posted by Riot View Post
Step 1: plant trees
Step 2: wait
---
No bunkers necessary, and your yard will look lovely!

My feedback:
http://www.mcarterbrown.com/forums/f...-feedback.html
ogti9g9 is online now   Reply With Quote
Old 12-31-2013, 11:02 AM   #2 (permalink)
Plays on the cheap
 
glaman5266's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Central WI

Quote:
Originally Posted by ogti9g9 View Post
Alright, I got my rainmaker to air up without any leaks, but when I go to fire it it pops, the bolt slides forward a little and then slowly moves back. What's up? What do I need to do?
The guts may need to be lubed. I used only blowback oil and I tend to be generous with it.

Also, have you removed the trig frame at all? If so, getting the front/back LPR hose between the frame and the body without pinching it can be tricky.
__________________
Derrick

Feedback: MCB, PbNation (older) (newer)
glaman5266 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2013, 05:32 PM   #3 (permalink)
MCB Member
 
Spider!'s Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Houston, TX

If it pops, then moves forward only a little, maybe your marker side qev is not holding air.
__________________
My Feedback
Spider! is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 03:42 PM   #4 (permalink)
Rec Poster
 
Join Date: Mar 2008

Sounds like a QEV problem or the hammer isn't being released.
__________________
Empire - Empire Battle Tested - JT Paintball - JT SplatMaster - Spyder
ScottQ is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2014, 05:49 PM   #5 (permalink)
Active Member
 
Mad Marty's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: San Diego, CA

It sounds like the LPR is not working well or you have the hose pinched between the LPR and the Solenoid.

The RM needs speed to complete its cycle. If the ram does not reach the sear pin and release the hammer, the ram moves back to the start position.
__________________
Mad Marty

"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing"

Edmund Burke
Mad Marty is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » Brass Eagle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC