mcarterbrown.com  

CCI Home of the Phantom Pump Gun

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-25-2012, 10:05 PM   #31 (permalink)
****ing speak up Im deaf!
 
Dr. VonDeafingson's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Cleveland, Ohio

CCM Fan
Brass N Wood Fan
Palmers Fan
Use the silver spring and go from there.
__________________
Team Brass Mafia - The Yorkie

Quote:
Originally Posted by Talfuchre View Post
If you are not stalking - you are not showing love...
Feedback
Dr. VonDeafingson is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 07:04 PM   #32 (permalink)
Predatory Bird Oculus
 
Hawkeye20's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Behind You.

Brass N Wood Fan
Palmers Fan
Quote:
Originally Posted by Dr. VonDeafingson View Post
Blue = lighter
Silver = default (middle)
Red = heavier

This is for the CCI springs. Other spring kits may vary.
And then green is either the lightest, or between blue and silver.
__________________

Hawkeye20 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 07:32 PM   #33 (permalink)
****ing speak up Im deaf!
 
Dr. VonDeafingson's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Cleveland, Ohio

CCM Fan
Brass N Wood Fan
Palmers Fan
Im pretty sure green is lighter than the blue spring, it just doesn't come in the CCI kit.
__________________
Team Brass Mafia - The Yorkie

Quote:
Originally Posted by Talfuchre View Post
If you are not stalking - you are not showing love...
Feedback
Dr. VonDeafingson is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 07:58 PM   #34 (permalink)
Predatory Bird Oculus
 
Hawkeye20's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Behind You.

Brass N Wood Fan
Palmers Fan
Quote:
Originally Posted by Dr. VonDeafingson View Post
Im pretty sure green is lighter than the blue spring, it just doesn't come in the CCI kit.
It would make sense that green is the lightest, saying that when I use a green spring my velocity doesn't even TOUCH 200 FPS. Like 180.
__________________

Hawkeye20 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 07:58 PM   #35 (permalink)
Rec Poster
 
Aw1195's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Tampa, FL

Need help again!

I'm having the same problem again as before WITH a return spring and everything.. Its soo aggravating pumping it twice! HELP ME!
Aw1195 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 02:07 AM   #36 (permalink)
Rec Poster
 
Join Date: Oct 2012

do NOT thread the rod-connected-to-the-bolt all the way into the pump handle. That is the root of your problem.

This makes your effective rod-connected-to-the-bolt length longer. This has 2 effects.

1) It will make use of the springs inside of the breech to to return the pump stroke out.
2) It will increase the force necessary to pump the marker.

The return spring is secondary. The biggest return force is from the springs inside the breech, which is set by increasing the effective rod length.
Too much rod length may result in extremely hard to pump marker, and possibly bolt not sealing inside breech.

I bought this cci UC kit used so had no idea what was the proper install was. I was so worried about the bolt possibly not sealing inside breech, I have been running my cci undercocking kit with minimum thread showing this entire time!

I just tried one full turn more thread showing, works better than before!

EDIT: I just realized you are the OP and have already applied this.
In that case I would do the following
Take your marker apart, check to make sure you have all the springs in the internals (breech and power tube), apply lube or grease to pieces in contact with the inside of your breech.

Last edited by m1yeh; 10-14-2012 at 02:14 AM.
m1yeh is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 04:03 PM   #37 (permalink)
Rec Poster
 
Aw1195's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Tampa, FL

I have tried both the rod showing no thread at all and the rod showing most of the threads.. Both seem to still have this problem of not returning the pump handle after cocking it.
Aw1195 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 09:29 PM   #38 (permalink)
Rec Poster
 
Join Date: Sep 2009

There should only be a few threads showing. A "sweets pot" if you would say. I started at 2 threads showing and worked on loosening it.
xixeyexix is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 09:42 PM   #39 (permalink)
Rec Poster
 
Aw1195's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Tampa, FL

Right.. But I've had 6-7 threads showing like you're suppose to, but it still isn't working. Relubed, tried the method showing and not showing threads.. It still isn't working.
Aw1195 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 09:47 PM   #40 (permalink)
Rec Poster
 
Join Date: Sep 2009

Understood. I'm a fine tuner, I sat there and worked it one by one. Mine shows about 3-4
xixeyexix is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » CCI

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC