mcarterbrown.com  

CCM Chipley Machine

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-15-2010, 07:35 AM   #1 (permalink)
Active Member
 
LoneWolf's Avatar
 
Join Date: Apr 2006

CCM Fan
Major Problem - ideas?

I took my T2 out yesterday for some general play & had some pretty major issues develop - so I'm hoping I can get some ideas of where I should be looking, before breaking down the marker myself.

The marker just came back from CCM, after getting tuned and having the top tube replaced, and I've played with it since then, with no problem.

Yesterday, unfortunately, I had HUGE velocity problems. It chronoed fined at the beginning of the day (290 +- 3 fps) but within the first couple of games, I noticed a major decrease in velocity. I went back to the chrono & I was only shooting in the low 200s. The reg is definitely sweet-spotted (it was before & I haven't touched it since).

I also had some leaking issues with the macro-fitting at the ASA (so I did replace the original ASA with a CP one that I had on another marker - aired up just fine).

Over the course of about an hour, I attempted to get the velocity up - then it went way about 300 and back down again. I couldn't get anything that was even consistent to within 20 fps - with the IVG or barely tweaking the reg.

So, I'm very confused as to why this would become a huge problem now, after it shot fine two weeks ago - any ideas?
__________________
Ain't No Rest for the Wicked....

"Battle not with monsters lest ye become a monster; and if you gaze into the abyss the abyss gazes into you." - Friedrich Nietzsche

"If you don't stand for something, you'll fall for anything."

"If you can't do something smart, do something right."
LoneWolf is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 09:54 AM   #2 (permalink)
Total wreath
 
Join Date: Feb 2009
Location: Las Vegas

CCM Fan
clean the hammer and bottom tube
shredxcam is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 02:29 PM   #3 (permalink)
Wookie D*ck
 
russc's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC

Your regulator may be spiking, throwing you over the sweetspot and killing velocity. Try using another regulator to see if you can isolate the problem.
__________________
Quote:
Originally Posted by agentSmith View Post
oldschool play is about sportsmanship and respect, oldschool gear is available on Ebay.
russc is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 02:48 PM   #4 (permalink)
Post all the things!
 
Join Date: Nov 2008
Send a message via AIM to tencent

CCM Fan
before messing with the regulator.. try taking the hammer out and checking for anything interfering with its operation.
__________________
Toxic Bakery

Quote:
Originally Posted by bigbthebenji View Post
I'll be munching on this box for months!
tencent is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 03:37 PM   #5 (permalink)
Red - Black
 
Talfuchre's Avatar
 
Join Date: May 2006

CCM Fan
It is the hammer. Clean it and the bottom tube. All will be better.

Chrono it with CONSISTENT paint - and let us know.

TF
__________________
Pumpenstein - NSA National Champions

TF's MCB Trust.
Talfuchre is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 04:09 PM   #6 (permalink)
CCM Pumps
 
Join Date: Mar 2010
Location: Igo (near Redding) CA

CCM Fan
Like said above - clean the bottom tube. my S5 did the same thing. Per CCM tech oil (not lube) on the valve o-ring and piston and nothing (dry) on the hammer. When i cleaned mine it fixed my +/- 25 problem to +/- 3. It could be that the reg. was over lubed and it got to the valve or hammer.
skleinsmith is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 05:34 PM   #7 (permalink)
Active Member
 
LoneWolf's Avatar
 
Join Date: Apr 2006

CCM Fan
I didn't have a chrono on me today, but I went ahead & did as much cleaning of the bottom tube as I could. It seems to have done the trick - I'll be in a better location to confirm tomorrow, but I am hopeful.

Thanks guys!!!
__________________
Ain't No Rest for the Wicked....

"Battle not with monsters lest ye become a monster; and if you gaze into the abyss the abyss gazes into you." - Friedrich Nietzsche

"If you don't stand for something, you'll fall for anything."

"If you can't do something smart, do something right."
LoneWolf is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 09:09 PM   #8 (permalink)
Red - Black
 
Talfuchre's Avatar
 
Join Date: May 2006

CCM Fan
Search for a thread on this one - it fooled me for a time - but we got it figured out. Talked to Rod about it the other day - and they are working on a fix to this. However, a clean bottom tube is essential - just make it part of your cleaning ritual and you will have no issue with this again.

TF
__________________
Pumpenstein - NSA National Champions

TF's MCB Trust.
Talfuchre is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2010, 10:56 AM   #9 (permalink)
Olde Basterd#2
 
Feyd's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Under the Brooklyn Bridge

CCM Fan
Kilt Fan
Yes this was the first real problem with the T-2. And it was operator error. I alway had Mags and they love oil and I always oiled my Phantom. So why not oil the T-2. So a drop here and there on the hammer great right? Wrong, went to the field started great and by the second game it looked like I could throw paint harder. Then I started to read about other people with the same problem in the first run of these. Cleaned it out and never had another problem. At this point I polished the hammer and just put a drop of oil on my finger and then wipe it on the hammer and thats it. It's almost dry but it's all it needs. Feyd..............
__________________
Feyd is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 10:15 PM   #10 (permalink)
Deluxe super psychedelic
 
wrongbloke's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Denver, CO

Brass N Wood Fan
sounds like the same issue i was having ( gah! help!!! SS-25 issues )

now I uderstand why TF said to clean it
__________________

Photo blog: http://bluemorocco.blogspot.com/
If you are straight with me, I am straight with you : http://www.mcarterbrown.com/forums/f...-feedback.html
Created by Shade, stolen from foughtwolf's sig
Quote:
Originally Posted by splatmaster12 View Post
If I didn't play pump I wouldn't play, simple as that.
wrongbloke is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » CCM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC