mcarterbrown.com  

CCM Chipley Machine

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-23-2011, 04:40 PM   #1 (permalink)
Active Member
 
Ken448's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: SE Michigan
Send a message via AIM to Ken448

CCM'd Karni Pump not shooting

OK, borrowed this gun off a friend. Will only "pop" when shot indicating not enough air. He insists it shot previously.
What I have done:
Changed ASA's
Changed Reg's
Tried another one of my tanks (both HP output)
IVG all the way in, and out
Adjusted both regs through their range (both CP)
Valve seems to open pretty easily when de-gassed but it just doesnt seem that the hammer is hitting the valve hard enough.
Aside from re-springing it.. Any ideas? Am I missing something?
Ken448 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 05:05 PM   #2 (permalink)
Wookie D*ck
 
russc's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC

Bolt upside down? :|
__________________
Quote:
Originally Posted by agentSmith View Post
oldschool play is about sportsmanship and respect, oldschool gear is available on Ebay.
russc is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 05:09 PM   #3 (permalink)
Active Member
 
Ken448's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: SE Michigan
Send a message via AIM to Ken448

negative. First thing I checked
Ken448 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 06:56 PM   #4 (permalink)
Active Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Honolulu, Hawaii

Might try and see if the rear grip frame screw is protruding too far into the lower tube preventing the main spring from moving the hammer to hit the valve stem. Take off the IVG, remove the current spring, and see if it is. Good luck.
SeuDog is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 07:27 PM   #5 (permalink)
Active Member
 
Ken448's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: SE Michigan
Send a message via AIM to Ken448

not it either.. BUT I did just go through it again.. Its shooting now, but not to velocity. At least its sending a ball out the barrel!
Ken448 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 07:36 PM   #6 (permalink)
Seasoned Member
 
Christacular's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Los Angeles, CA

do you have a reg tester to check what your reg's output pressure is? and are you using a super underbore? i know that sounds weird, but my barrel caused the velocity to drop drastically one time. shooting .693 swelled paint out of a .678 does not go over well....
Christacular is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 08:28 PM   #7 (permalink)
Active Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Honolulu, Hawaii

In addition to what has already been tried, do you have a valve tool?

What kind of valve do you have? CCM?

See if the valve jam nut is loose and has turned out. Big difference in how much the valve stays open.
SeuDog is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 11:10 PM   #8 (permalink)
That Colorado Pump Guy
 
colorado719's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Georgia but my hearts in COLORADO

CCM Fan
Change the battery lmao oh wait wrong gun
colorado719 is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » CCM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC