mcarterbrown.com
 

CCM Chipley Machine

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-04-2012, 11:04 PM   #1 (permalink)
Post Whore
 
MattG4's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: South carolina
Send a message via Yahoo to MattG4 Send a message via Skype™ to MattG4

CCM Fan
AKA Fan
Brass N Wood Fan
Palmers Fan
Unhappy ccm s6 shot drop off problem

Well I ment to address this problem earlier, but i go to a military school and had a bit on my plate lately so havent gotten around to it.

Heres the problem: I set my new S6 just how Talfucres guide says to the T, just like I had my previous S6 set. Gun is lubed, been cleaned and all. Now the bad part, when im playing sometimes I'll get massive shot drop off where it will drop off until the gun just wont shoot anymore. this also happen if i let the gun sit for a few minutes or so without shooting it. The only remedy i have found is turning my asa off then on. I've searched every thread on here and pbn and am just as confuzzled as when i started my search.

Any help with this problem would be much appreciated. I will be able to get weekend leave this weekend, so I will get a chance to get at my marker to try any fixes stated.

Thanks in advance,
Matt
__________________

Find me at PbNation, CustomCockers, and Automags.org under the same name!

Text me anytime!
(843)817-7714
MattG4 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 11:11 PM   #2 (permalink)
Moderator General
 
Chappy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Secretly policing you...

Fan of EMR
Sounds to me like the hpr is creeping. Same thing happened to my sniper, rebuilding the reg did the trick.
__________________

"But if somebody left you out on a ledge, If somebody pushed you over the edge, If somebody loved you and left you for dead,
You got to hold on to your time till you break through these times of trouble"
Temple of the Dog
Quote:
Originally Posted by ironnerd88 View Post
Tournament play is about the worst spectator sport out there. I would rather watch Synchronized Dungeons & Dragons.


My Feedback: http://www.mcarterbrown.com/forums/s...3932#post13932
Chappy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 11:47 PM   #3 (permalink)
Post Whore
 
MattG4's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: South carolina
Send a message via Yahoo to MattG4 Send a message via Skype™ to MattG4

CCM Fan
AKA Fan
Brass N Wood Fan
Palmers Fan
Quote:
Originally Posted by Chappy View Post
Sounds to me like the hpr is creeping. Same thing happened to my sniper, rebuilding the reg did the trick.
will try it this weekend
__________________

Find me at PbNation, CustomCockers, and Automags.org under the same name!

Text me anytime!
(843)817-7714
MattG4 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 08:00 AM   #4 (permalink)
Blue - Red
 
Talfuchre's Avatar
 
Join Date: May 2006

CCM Fan
Also - check that your ON / Off is not too tight and closing off the tank valve - however - this is rare with CCM pins - and I would wager Chappy is right - although this has never happened to me.

Please let me know if this worked - In fact - if you have a reg tester - put it on there - and let it sit. You will be able to watch it creep.

If that is it - I will add it to my manual.

By the way - the small o-ring on the top is your culprit if it is creeping. However - I would just rebuild it once you are in there.

TF
__________________
Pumpenstein - NSA National Champions

TF's MCB Trust.
Talfuchre is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 05:40 PM   #5 (permalink)
Post Whore
 
MattG4's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: South carolina
Send a message via Yahoo to MattG4 Send a message via Skype™ to MattG4

CCM Fan
AKA Fan
Brass N Wood Fan
Palmers Fan
Update: rebuilt the reg, shot for a half day of play without incident. For bow the problem seems to be fixed. Maybe not enough lube put on certrain prings would be my guess, lathered it on this time. Will update is problem persists next time im out.

Thanks everyone
__________________

Find me at PbNation, CustomCockers, and Automags.org under the same name!

Text me anytime!
(843)817-7714
MattG4 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 04:27 PM   #6 (permalink)
Blue - Red
 
Talfuchre's Avatar
 
Join Date: May 2006

CCM Fan
Never put grease on the smaller top o-ring - if you did - that could have been your problem as well.

TF
__________________
Pumpenstein - NSA National Champions

TF's MCB Trust.
Talfuchre is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 01:10 PM   #7 (permalink)
The Man With No Plan
 
super_stanchy's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon City, OR

CCM Fan
PBN Fan
so is this the same issue as my little brother is having on his 6.5?

when he AT's by the 4th or 5th shot you see a major fps drop, if he keeps going it gets down to a ball rolling out of his barrel

i was guessin either his valve isnt opening fully or his reg is dirty

guess i go look at his valve
super_stanchy is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 10:04 PM   #8 (permalink)
Blue - Red
 
Talfuchre's Avatar
 
Join Date: May 2006

CCM Fan
I would wager it is NOT the valve...

Check trigger wear... but that is unlikely.

Clean the bottom tube, check that reg with a reg tester and snap the slide check a few times and see if you can replicate the problem.

Keep us up to date on your process.

TF

TF
__________________
Pumpenstein - NSA National Champions

TF's MCB Trust.
Talfuchre is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 03:43 PM   #9 (permalink)
MCB Member
 
1996XJ's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Michigan

Quote:
Originally Posted by super_stanchy View Post
when he AT's by the 4th or 5th shot you see a major fps drop, if he keeps going it gets down to a ball rolling out of his barrel
Had the same thing happen to my S6 last weekend, haven't looked into it yet, though.
__________________
Micro Phantom Dropout kit, $40: http://www.mcarterbrown.com/forums/m...antom-kit.html

Quote:
I think wearing camo is dishonorable. No honorable player would pretend to be a tree or bush.
Quote:
Originally Posted by Ryantuomi View Post
I always close both my eyes and use the force.
Feedback: http://www.mcarterbrown.com/forums/f...-feedback.html
1996XJ is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 10:54 AM   #10 (permalink)
Active Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Northern California

I put a fellow players' brand new ccm reg on my reg tester since he was adjusting his t2 velocity thru the reg instead of ivg. I reset his reg to 300psi and noticed that the reg would shoot-up to 500-550psi quite often when pressurizing and depressurizing quickly (using a POPS) when checking how it recharged. He did say he had shots that the ball barely rolled out of the barrel.
gospeedgo1 is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » CCM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC