mcarterbrown.com
 

CCM Chipley Machine

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-15-2013, 08:21 PM   #1 (permalink)
Sniper
 
hoov7888's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: southern California

CCM Fan
6.5 trigger seems to be not catching?

Hey guys, just got a used 6.5 and the trigger sometimes won't fire even tho the auto trigger timing is set up perfect..... It feels like the trigger sear isn't really catching? I move then gun around a bit and recock it and then it seems to fire normally. Other times a pull the trigger all the way back and it feels like it barley catches and fires. Any thoughts?
hoov7888 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 10:49 PM   #2 (permalink)
Total wreath
 
Join Date: Feb 2009
Location: Las Vegas

CCM Fan
Is the trigger worn out where the cam rolls?
shredxcam is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 10:55 PM   #3 (permalink)
Serving Tea for CCM
 
senghing27's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Virginia
Send a message via AIM to senghing27

CCM Fan
Brass N Wood Fan
Palmers Fan
Quote:
Originally Posted by shredxcam View Post
Is the trigger worn out where the cam rolls?
That would be my first guess. Pull out the trigger and check for excessive wear.
__________________
Quote:
Originally Posted by russc View Post
Senghing, you are the happiest paintballer ever.
~My Feedback~
senghing27 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 12:10 AM   #4 (permalink)
Sniper
 
hoov7888's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: southern California

CCM Fan
Thanks guys, ill check it out when i get home
hoov7888 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 10:29 AM   #5 (permalink)
Blue - Red
 
Talfuchre's Avatar
 
Join Date: May 2006

CCM Fan
This can cause this for sure - it is one of the most FRUSTRATING things to diagnose - because it is periodic.

Look for a divot in your trigger. If it is there - order another. If you need me to post pics of a worn trigger - let me know.

TF
__________________
Pumpenstein - NSA National Champions

TF's MCB Trust.
Talfuchre is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 04:47 PM   #6 (permalink)
Sniper
 
hoov7888's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: southern California

CCM Fan
That would be very helpful. I took the trigger out and there was a bit of grime on the roller. Also some wear, I'm thinking I probably need a new one but I'd love a picture to confirm that.

Also, I think im missing a pin that holds in the trigger rod. Correct?
[IMG]
IMAG0103 by hoov7888, on Flickr[/IMG]
hoov7888 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 04:53 PM   #7 (permalink)
Active Member
 
tac0cat's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: SOCAL

Could it be your hammer lug not dropped low enough? Have you taken apart the lower tube recently?
__________________
aruuugah

WTB RTR Gargoyle
tac0cat is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 05:13 PM   #8 (permalink)
Blue - Red
 
Talfuchre's Avatar
 
Join Date: May 2006

CCM Fan
Hoov - indeed you are. Clean the whole thing - drop in an expedient pin (Thin paper clip or a guitar string will work for now) and see what happens.

TF
__________________
Pumpenstein - NSA National Champions

TF's MCB Trust.
Talfuchre is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 05:51 PM   #9 (permalink)
Sniper
 
hoov7888's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: southern California

CCM Fan
Quote:
Originally Posted by Talfuchre View Post
Hoov - indeed you are. Clean the whole thing - drop in an expedient pin (Thin paper clip or a guitar string will work for now) and see what happens.

TF


I have to pull the trigger alllll the way back before the trigger sear releases...it just doesn't feel like its releasing like it normally should.

Could the missing pin be causing this or am I in need for a new trigger? Thanks TF, I appreciate it!
hoov7888 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 09:44 PM   #10 (permalink)
Active Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Honolulu, Hawaii

Quote:
Originally Posted by hoov7888 View Post
Hey guys, just got a used 6.5 and the trigger sometimes won't fire even tho the auto trigger timing is set up perfect..... It feels like the trigger sear isn't really catching? I move then gun around a bit and recock it and then it seems to fire normally. Other times a pull the trigger all the way back and it feels like it barley catches and fires. Any thoughts?
Sounds like the marker has some wear with the grit you found on the trigger bearing. Check your sear spring. See if it is at the right height and raising the sear properly and consistently. The sear spring is the same as the valve spring.

If it is not the sear spring then take a look at the sear. Call CCM. Speak to Mel or Rod. Ask for the new hardened sear. The hardened sear is preferred and resist wear. TF is right. If the sear is worn, then the height of the sear will be lower affecting performance.

Lastly, check that trigger one more time. Get a magnifying glass and examine and see if it is cracked around the roller ball on that trigger. If it is, then that needs to be replaced. Nothing more irritating than a cracked trigger.

Good luck.
SeuDog is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » CCM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC