mcarterbrown.com  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-26-2012, 07:16 AM   #1 (permalink)
Active Member
 
metalmover's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Riverside, CA, USA

PMR 07 will not fire

I have a PMR 07 that has worked flawless for me up to now. My problems started out with a leak thru the back of the gun...I replaced o rings and adjusted reg and that fixed the leak. After that, I turn on the marker (under air pressure) and all I get is a popping sound from the solenoid air, but no action from the bolt itself.
Does anybody know what to do...is my solenoid bad?
metalmover is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:21 PM   #2 (permalink)
Radical!
 
nerdcore's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: NishNash

When is the last time you replaced the battery?
nerdcore is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 10:19 PM   #3 (permalink)
Active Member
 
metalmover's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Riverside, CA, USA

Yep...2x...saw your comment...went by store and bought a new one just in case...lol...still just "burping"...little bit of air leaks from trigger when it cycles...otherwise, holds air fine.
metalmover is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 04:30 PM   #4 (permalink)
Radical!
 
nerdcore's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: NishNash

May need to clean the solenoid. Not sure. How much lube is on the bolt o-rings? And what lube are you using?
nerdcore is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 06:47 PM   #5 (permalink)
Active Member
 
metalmover's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Riverside, CA, USA

I'm using planet eclipse o ring lube...I removed the solenoid and cleaned the contact area...I did not clean the solenoid itself....other than wipe down....I put back together...still same problem
I also reset the board too...its a virtue boatd

Last edited by metalmover; 04-27-2012 at 11:27 PM.
metalmover is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 07:25 PM   #6 (permalink)
Active Member
 
metalmover's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Riverside, CA, USA

How do u clean the noid?
metalmover is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:37 PM   #7 (permalink)
Active Member
 
metalmover's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Riverside, CA, USA

And the answer is....

replaced all the o-rings and marker shoots again....replaced them (a 2nd time) using colored o-rings like some sort of rich guy....or lamo...thanks foe the help
metalmover is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 03:26 PM   #8 (permalink)
Radical!
 
nerdcore's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: NishNash

Whoops, meant to reply again but forgot all about the thread.

Yeah, Dye/Proto guns seem to be picky with o-rings. Only reason i finally "retired" from dye guns (or newer ones, anyway).
nerdcore is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 12:51 AM   #9 (permalink)
Team: Woodland Security
 
Viper0013's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Minnesota

Fix
Viper0013 is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » Dye

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC