mcarterbrown.com  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-16-2013, 01:34 PM   #1 (permalink)
Post Whore
 
Flint's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Toronto

Problem with a mech ion.

I have a problem with my mech ion, that i havent been able to fix since it was flawlessly working in february.
The gist of the problem is; it shoots, but recocks very slowly. (a second or two)
I have two bolts, both of them when aired up, go to a closed position, and attempts to reset, work only on one, the other one starts leaking from the barrel. Ive inspected all the orings, and applied decent amounts of lube. The problem persists.
Flint is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 07:17 PM   #2 (permalink)
Official LL5 Dolphin-Dive
 
PistolRogue's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Jackson, NJ
Send a message via AIM to PistolRogue

Are you using a QEV or a regular banjo on the front air port? Could be a stuck/leaky QEV, or possibly the SMAV itself. I'm assuming there aren't any kinks in the hoses or anything?
__________________
Jay AKA Rogue Reservoir Dogs Scenario Paintball Team- Our $#&* is RIGOROUS!
My Gear For SALE!
Check Out My Mod Threads : Pirate DSG - SA17 Mods - Simple/Cheap/Free TPX Mods - The 'Big Damn Hero' DRV
FEEDBACK
PistolRogue is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2013, 08:48 PM   #3 (permalink)
Post Whore
 
Flint's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Toronto

Quote:
Originally Posted by PistolRogue View Post
Are you using a QEV or a regular banjo on the front air port? Could be a stuck/leaky QEV, or possibly the SMAV itself. I'm assuming there aren't any kinks in the hoses or anything?
Heh, you've just solved an issue, that no tech at yesterday's Viper event was willing to touch, and a team that uses heavily modified SP-1 for several years, was stupefied as to the reason...

Anyhow the QEV is fine, the SMAV is fine, just the line between the 3 way and the SMAV slightly slipped of the SMAV and was randomly pinching an leaking.
Now the question, a newer piece of the line wont slip off the barb? The old one sits on the 3way barb really tight (i think ill have to cut it, to get it off) but slips easily off the SMAV barb.
Flint is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2013, 08:45 AM   #4 (permalink)
Official LL5 Dolphin-Dive
 
PistolRogue's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Jackson, NJ
Send a message via AIM to PistolRogue

Hm, interesting.... No real idea what could cause that, unless you've pulled it off and reinstalled it a few times? That's the only thing I could think of...
__________________
Jay AKA Rogue Reservoir Dogs Scenario Paintball Team- Our $#&* is RIGOROUS!
My Gear For SALE!
Check Out My Mod Threads : Pirate DSG - SA17 Mods - Simple/Cheap/Free TPX Mods - The 'Big Damn Hero' DRV
FEEDBACK
PistolRogue is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2013, 03:07 PM   #5 (permalink)
Post Whore
 
Flint's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Toronto

I think the reason, is probably that february game. It was about -24c, the temp changes of getting it out there, and then back into warmth, might have loosened/softened that hose.
Flint is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » Smart Parts / GOG

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC