mcarterbrown.com  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-15-2018, 01:16 PM   #1 (permalink)
MCB Member
 
paintzapper's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Central FL

CCI Phantom Fan
Classic mag wont fire on trigger pull

At work and didn't have time to TS last night but want to get my mind in the right place before I look into it.

Problem is that I pull the trigger and nothing happens. No leaks at all, gap behind the trigger, put some oil in the system, looks like everything is where it should be, tank output should be around 800psi ect ect. I feel like it should work but am missing something.

Probably going to replace some seals in the on/off if I have the parts tonight, just want to hear if someone had similar issues so I can save me a little time with guess work as I have more to do than I have time lately.
paintzapper is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 01:32 PM   #2 (permalink)
Post Whore
 
Riddler's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: pgh, pa

Dumb question, but brain farts happen: have you tried increasing the gun's reg pressure?
__________________
MCB feedback

For sale:
16" DW Fibur-X with AC and Ion backs - $75
Riddler is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 01:37 PM   #3 (permalink)
Bearded Works
 
superman's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Charleston, SC

see if the bolt is stuck to the bumper. Its a pretty common problem when they have been sitting awhile.

If it is a fresh build it is either the veclocity being to low or the sear rod adjusted improperly.
__________________
My shop page: Bearded Works

I buy Automags and Parts: if your looking to let something go, shoot me a pm

Feedback Link
superman is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 01:55 PM   #4 (permalink)
MCB Member
 
paintzapper's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Central FL

CCI Phantom Fan
Quote:
Originally Posted by Riddler View Post
Dumb question, but brain farts happen: have you tried increasing the gun's reg pressure?
Not a dumb question and I was thinking about doing that before I degassed it last night. So no, not yet.

Quote:
Originally Posted by superman View Post
see if the bolt is stuck to the bumper. Its a pretty common problem when they have been sitting awhile.

If it is a fresh build it is either the veclocity being to low or the sear rod adjusted improperly.
I feel like the sear rod is good, but going to mess with the velocity first before anything else.
paintzapper is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 05:03 PM   #5 (permalink)
CO2 Extraordinaire
 
Mr. Red's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Missouri

PPS Fan
Everyone pretty much nailed it, except, do you have enough air/co2 (in the tank) to run the gun? Hard to shoot on an empty tank.
__________________
Mr. Red is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 05:17 PM   #6 (permalink)
MCB Member
 
paintzapper's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Central FL

CCI Phantom Fan
Plenty of air left to run it, my scuba has 1.2k psi left so I should be set for a bit
paintzapper is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 05:57 PM   #7 (permalink)
Does anyone read this?
 
Jordan's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Jordan Station, Ontario, Canada

I've had the on-off pin up too far and stuck on the Teflon oring before... no amount of trigger pulling would make it fire.

Had to degas and pull the on-off assembly apart, then install the pin a little lower down before assembling everything.
__________________
Quote:
Originally Posted by HurtCow View Post
And God turned to Gabriel and said: “I shall create a land called Canada of outstanding natural beauty, with majestic mountains soaring with eagles, sparkling lakes abundant with bass and trout, forests full of elk and moose, and rivers stocked with salmon. I shall make the land rich in oil so the inhabitants prosper and call them Canadians, and they shall be praised as the friendliest of all people.”

“But Lord,” asked Gabriel, “Is this not too generous to these Canadians?”

And God replied, “Just wait and see the neighbors I shall inflict upon them.”

My Feedback

My Collection
Jordan is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 06:41 PM   #8 (permalink)
I need this!
 
Rusty Brass's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Portland, Oregon

Quote:
Originally Posted by Jordan View Post
I've had the on-off pin up too far and stuck on the Teflon oring before... no amount of trigger pulling would make it fire.

Had to degas and pull the on-off assembly apart, then install the pin a little lower down before assembling everything.
My Micro was doing the same but even after new on/off seals it kept happening. Swapping out the reg spring pack eventually fixed it but a good cleaning and fresh grease on the thing might help yours.
__________________
Rusty Brass Feedback

Always looking for a Woodland Camo F1 Illustrator. Got an extra?
Rusty Brass is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 07:50 PM   #9 (permalink)
Does anyone read this?
 
Jordan's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Jordan Station, Ontario, Canada

Quote:
Originally Posted by Rusty Brass View Post
My Micro was doing the same but even after new on/off seals it kept happening. Swapping out the reg spring pack eventually fixed it but a good cleaning and fresh grease on the thing might help yours.
It's long gone.

I need to find another Mag, I really like them.
__________________
Quote:
Originally Posted by HurtCow View Post
And God turned to Gabriel and said: “I shall create a land called Canada of outstanding natural beauty, with majestic mountains soaring with eagles, sparkling lakes abundant with bass and trout, forests full of elk and moose, and rivers stocked with salmon. I shall make the land rich in oil so the inhabitants prosper and call them Canadians, and they shall be praised as the friendliest of all people.”

“But Lord,” asked Gabriel, “Is this not too generous to these Canadians?”

And God replied, “Just wait and see the neighbors I shall inflict upon them.”

My Feedback

My Collection
Jordan is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2018, 09:34 PM   #10 (permalink)
MCB Member
 
paintzapper's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Central FL

CCI Phantom Fan
Found the problem, previous owner didn’t reassemble the on/off correctly. Shoots great now!
paintzapper is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » Air Gun Designs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC