mcarterbrown.com  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-13-2015, 08:49 PM   #1 (permalink)
LeastGenericNicknameEver
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southern Indiana

Etek 2 Low fps & Reg Leak :bang:

I have an Etek 2 that wont shoot over 200fps. I have cleaned both regs, put in a new battery, reset board to factory default, and replaced the o-rings in hp reg. The hp reg is still leaking from at asa. I've tried a couple different o-rings.

Any Idea whats going on? Could it be a solenoid or board problem?
__________________
Occasionally remind me, don't fix what isn't broken.
The Dawg is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 09:02 PM   #2 (permalink)
MCB Member
 
jerryjjackson69's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: KCMO

Make sure the springs aren't mixed up on the LP reg. Redo o-rings in the LPR and Ram as well. Lube the Ram with Eclipse Oil, and both regs with paintball grease. Be sure both regs are at factory pressure settings. Too High or low of pressures in both regs can lead to leaks and low velocity.

Take the ram out of the body and then put the bolt with pin into the body and see how it slides back and forth. If there is excessive drag or grit that doesn't go away cleaning and oil, then you may have to increase your dwell setting higher than factory. Add 5ms to the setting and see if that helps. You can always go higher or lower depending on your results.

There is a chance that it's the solenoid, but try everything else first!

As for the HPR leak, if it is coming from the Vertical ASA threads then you need a new 015NBR70 o-ring on top of the reg. If that doesn't solve it, then look inside the Vertical ASA and look for scratches. If that doesn't solve it, then use Windex and hunt for the leak in nearby areas.

Hope this helps!
__________________
FEEDBACK

Planet Eclipse Tech and Planet Eclipse Service Center. Please PM me for any warranty work or other Planet Eclipse service needs.

I also work on other markers, PM for info.

Dealer for: Planet Eclipse, Ninja, GI/Empire/Tippmann/etc, Dye, Exalt, GoG, Valken, HK, GXG, CP, Push

PM me if you're looking for something. No, I will not sell it to you for cheaper than everyone else.


Quote:
Originally Posted by Trbo323 View Post
Part of owning a cocker is problem solving
jerryjjackson69 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2015, 10:51 PM   #3 (permalink)
LeastGenericNicknameEver
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southern Indiana

I basically replaced all of the o-rings, and put some teflon tape on the reg. It's shooting much better now. Thanks for the help!
__________________
Occasionally remind me, don't fix what isn't broken.
The Dawg is offline   Reply With Quote
Reply

  mcarterbrown.com » Paintball » The Armory » Eclipse

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO
© MCB Network LLC